Heb je er voor gekozen om een oudere woning te kopen in Amersfoort in plaats van een stuk bouwgrond, maar wil je wel gewoon graag jouw droomhuis kunnen realiseren? In dat geval zal je er ongetwijfeld voor willen kiezen om de woning in haar totaliteit of bijvoorbeeld één of meerdere onderdelen er van te slopen. Het uitvoeren van deze sloopwerken kan je zelf doen, maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om daarvoor een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf in Amersfoort. Welke van de twee mogelijkheden nu precies het interessantst zijn en met welke kosten je ongeveer rekening moet houden vertellen we je graag door middel van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

In welke vormen komen sloopwerken Amersfoort precies voor?

De ene opdracht voor het (laten) uitvoeren van sloopwerken is natuurlijk de andere niet. In de praktijk is het dan ook perfect mogelijk om bijvoorbeeld een volledig huis in Amersfoort met de grond gelijk te maken, maar het is eveneens een mogelijkheid dat er bijvoorbeeld slechts één of meerdere onderdelen van worden gesloopt. De verschillende vormen waarin sloopwerken in Amersfoort kunnen voorkomen zijn in ieder geval de volgende:

 

  • Alles kaal maken;
  • Slopen tot aan de muren;
  • Slopen tot aan de fundering;
  • Een volledig woning laten slopen;

 

Het spreekt voor zich dat niet alleen de tijd die sloopwerken in beslag nemen sterk afhankelijk zijn van het soort werkzaamheden welke moeten worden uitgevoerd, wat bovendien ook te denken van de kostprijs die er aan verbonden is? Deze prijs wordt altijd bepaald per vierkante meter door het sloopbedrijf in kwestie en kan uiteen lopen van ongeveer 8 tot zomaar even 70 à 75 euro per vierkante meter. Hou er in ieder geval altijd rekening mee dat de kosten voor sloopwerken Amersfoort dus nooit voor de volle honderd procent kunnen worden aangegeven in de offerte die je ontvangt. Een beetje marge voorzien is dan ook altijd een goed idee.

Welke zaken beïnvloeden de prijs van sloopwerken Amersfoort?

Zoals reeds aangegeven zijn er meerdere factoren die er voor kunnen zorgen dat de kostprijs voor je sloopwerken in Amersfoort aanzienlijk kan worden beïnvloed. De verschillende soorten sloopwerken hebben we eerder op deze pagina reeds voor je op een rijtje gezet, maar er is natuurlijk meer. Hou buiten het soort sloopwerken namelijk ook altijd rekening met:

 

  • Het feit of er sprake is van een draagmuur of niet

Dient er een draagmuur te worden gesloopt? In dat geval dienen er daar speciale voorzieningen voor te worden getroffen. Je moet er bovendien rekening mee houden dat het laten slopen van een draagmuur steeds duurder is dan wanneer je er voor kiest om een gewone muur te slopen. Hoef je een draagmuur niet perse te verwijderen? In dat geval is het dus financieel altijd het interessantst om ze gewoon te laten staan.

 

  • De omvang van de sloopwerken

Niet alleen het soort sloopwerken, maar ook de omvang er van heeft altijd een (directe) invloed op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de sloopwerken. Ondanks het feit dat de totale kostprijs bij grotere sloopwerken uiteraard heel wat hoger zal komen te liggen is het wel zo dat de prijs per vierkante meter op deze manier kan worden gedrukt. Heb je meerdere sloopwerken die uitgevoerd dienen te worden? Dan doe je deze bij voorkeur uiteraard allemaal samen.

 

  • Een deel van de sloopwerken zelf doen of niet?

Het volledig slopen van een gebouw is uiteraard niet mogelijk zonder dat je daarvoor over speciale machines beschikt evenals mogelijks de expertise van een echte expert. Wanneer er echter sprake is van toegankelijkere sloopwerken kan het altijd de moeite waard zijn om deel van deze werken voor je eigen rekening te nemen. Op deze manier kan je behoorlijk wat besparen op de kosten die worden gemaakt voor het (laten) uitvoeren van je sloopwerken.

De prijsopbouw van sloopwerken Amersfoort

Je dient er rekening mee te houden dat de sloopwerken die in Amersfoort dienen te gebeuren steeds voor een deel bestaan uit arbeidskosten. Deze kosten kunnen zomaar 75 procent of meer van de totale kostprijs in beslag nemen. Buiten de arbeidskosten is het mogelijk dat er nog enkele andere kosten eveneens in rekening worden gebracht. Het gaat hierbij om:

 

  • De huur van eventuele machines;
  • De huur van één of meerdere puincontainers;
  • De voorrijkosten van het gespecialiseerde sloopbedrijf;

 

Op de huurprijzen van de machines en de puincontainers valt er in de praktijk helaas zeer weinig te besparen. Dat geldt gelukkig wel voor de voorrijkosten die er door een sloopbedrijf aangerekend kunnen worden. Indien je er voor kiest om een sloopbedrijf uit Amersfoort zelf onder de arm te nemen is het namelijk vaak mogelijk om al snel een besparing van ongeveer 25 euro te realiseren,… op de voorrijkosten alleen. Bekijk dus zeker en vast op welke onderdelen je allemaal kan besparen voor wat het (laten) uitvoeren van sloopwerken Amersfoort betreft.