Beschik je over een zolder in je huis waar je eigenlijk helemaal niets mee doet? Is het tijd geworden om deze zolder eens stevig onder handen te nemen of wil je ze zelfs gewoon verwijderen zodat je over een prachtige inkijk beschikt tot aan de nok van het dak? In al deze gevallen zal je graag meer te weten willen komen over het (laten) uitvoeren van sloopwerken zolder. Geldt dit eveneens voor jouw situatie? Waarom dan nog langer twijfelen? Lees snel verder en kom alles te weten over het slopen van jouw zolder evenals de kosten die daar mogelijks mee gepaard kunnen gaan.

Hoeveel bedragen de zolder slopen prijzen?

Het (alleen maar) laten slopen van een zolder lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. In principe kan je er omwille van verschillende redenen voor kiezen om de zolder in je woning te laten slopen. Denk op dit vlak aan:

 

  1. De situatie waarin je gewoon een meer open indruk wenst te creëren en je bijvoorbeeld de volledige bovenverdieping van je woning wenst te verbouwen of open te breken;

 

  1. Het moment waarin je zolder bijvoorbeeld is opgedeeld in verschillende delen en je graag één grote ruimte wenst te creëren;

 

Een zolder slopen betekent in de praktijk dus absoluut niet dat je echt alle onderdelen van de zolder inclusief bijvoorbeeld de vloer gaat slopen, in tegendeel. Het komt het vaakst van allemaal voor dat mensen er gewoon voor kiezen om de indeling van hun zolder of bijvoorbeeld de afwerking te veranderen. In ieder geval, ben jij van plan om het slopen van je zolder uit te besteden aan een echte professional? Hou dan rekening met de hieronder aangegeven kosten.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
(Gedeeltelijk) slopen van de zolder Tussen de 10 & 12,50 euro per vierkante meter

 

Afhankelijk van de grootte van de zolder is het mogelijk dat het totale prijskaartje voor het slopen van deze ruimte behoorlijk hoog kan oplopen. Gelukkig ben je helemaal niet verplicht om voor de volledige sloop van je zolder een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf. Je zou er bijvoorbeeld ook perfect voor kunnen kiezen om het slopen van het plafond voor je eigen rekening te nemen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de tussenmuren, op voorwaarde dat het geen dragende muren zijn. Let ook op voor mogelijks dragende balken die zich in de dakconstructie bevinden. Ook deze kan je uiteraard niet zomaar slopen.

Zelf je zolder slopen? Dit zijn de pro’s en contra’s!

De eerste mogelijkheid om te besparen op de kostprijs met betrekking tot het slopen van je zolder heeft natuurlijk betrekking tot het zelf verwijderen van bepaalde onderdelen. Je moet op dit vlak echter goed rekening houden met de mogelijke risico’s die hieraan verbonden zijn. Bekijk bijvoorbeeld goed de plannen om vast te stellen of er draagmuren of dragende balken moeten worden verwijderd voor de plannen die je in gedachte hebt. Is dat het geval? In dat geval ga je het slopen van je zolder bij voorkeur uitbesteden aan een professional.

 

Waarom zou je er dan toch voor moeten kiezen om zelf je zolder te slopen? Zeer eenvoudig, omdat je op deze manier behoorlijk wat kan besparen op de arbeidskosten die in rekening gebracht kunnen worden. Veel mensen die hun zolder willen slopen hebben daarvoor slechts een beperkt budget voor handen. Geldt dat ook voor jou en ben je wel een handige doe-het-zelver? In dat geval is zelf je zolder slopen altijd een goed idee!

Hoe besparen op het slopen van je zolder?

Zoals hierboven aangegeven is het mogelijk om een besparing op de sloopkosten van je zolder te realiseren door een deel van de sloopwerken zelf uit te voeren. Het spreekt evenwel voor zich dat dit lang niet voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. Geldt dat ook voor jou, maar ben je toch nog op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om te besparen op de kosten voor het slopen van je zolder? In dat geval is het altijd een aanrader om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

 

  • Probeer (sloop)werkzaamheden te combineren

Ben je niet alleen van plan om je zolder te slopen, maar wil je ook nog één of meerdere andere onderdelen in je huis (laten) slopen? In dat geval is het altijd een goed idee om de verschillende sloopwerken te verwerken in één opdracht. Laat ze bovendien uiteraard allemaal uitvoeren door hetzelfde sloopbedrijf en je zal altijd kunnen rekenen op een interessante (kwantum)korting. Hoeveel deze korting exact zal bedragen is afhankelijk van de omvang van de opdracht en het sloopbedrijf in kwestie.

 

  • Beperk de voorrijkosten met een sloopbedrijf uit de buurt

Zou je graag een besparing willen realiseren op de voorrijkosten die worden aangerekend door het sloopbedrijf dat de sloop van je zolder voor haar rekening zal nemen? Dan is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een sloopbedrijf welke bij jou in de buurt is gevestigd. De voorrijkosten zijn gemiddeld gelegen tussen de 0,25 & 0,50 euro per kilometer. Door te kiezen voor een sloopbedrijf uit je eigen buurt kan je in principe rekenen op een gemiddelde besparing van ongeveer 25 euro op de voorrijkosten.