Wanneer je een woning hebt gekocht in Amsterdam mag je daar terecht trots op zijn. Dat neemt echter niet weg dat het mogelijk is dat je bepaalde, grote veranderingen zal willen uitvoeren aan deze woning. In dat geval is het mogelijk dat je daarvoor een beroep zal willen doen op een sloopbedrijf. Een dergelijk bedrijf kan je niet alleen van dienst zijn met het volledig slopen van een woning, daarnaast kan ze ook gewoon bepaalde onderdelen verwijderen. Zou jij graag meer informatie willen krijgen m.b.t. het slopen van een huis in Amsterdam of ben je op zoek naar richtprijzen? Dan kan de informatie op deze pagina je daar zonder enige twijfel bij van dienst zijn.

Waarom sloopwerken Amsterdam uitbesteden?

In eerste instantie willen we graag even ingaan op het feit of je er nu voor dient te kiezen om sloopwerken uit te laten voeren door een derde partij of je dit ook voor je eigen rekening kan nemen. In principe zijn beide opties natuurlijk perfect mogelijk. Het zelf doen van je sloopwerken Amsterdam kan als voordeel hebben dat je iets of wat kan besparen op de kosten, maar het uitbesteden van je sloopwerken geeft je weer de garantie dat ze honderd procent correct worden uitgevoerd. Bovendien zitten er ook altijd nog een aantal addertjes onder het gras waar je absoluut rekening mee zal willen houden.

 

Het zelf doen van je sloopwerken Amsterdam mag dan op het eerste zicht mogelijks interessant lijken, eigenlijk zijn er in de praktijk heel veel nadelen aan verbonden. Om er zeker van te zijn dat je geen sprong in het diepe waagt en je tijdens of na afloop van de werken met de nodige problemen wordt geconfronteerd hebben we de belangrijkste aandachtspunten even voor jou op een rijtje gezet:

 

  1. Sloopwerken zijn gevaarlijke werken die een zekere kennis vereisen;
  2. Er is voor het uitvoeren van sloopwerken vaak gespecialiseerd materiaal vereist;
  3. Er dienen ook bij het zelf uitvoeren van de sloopwerken altijd (extra) kosten te worden gemaakt die aanzienlijk kunnen peuzelen aan de besparing die je denkt te kunnen realiseren;

 

Bovenstaande drie redenen maken het in elk geval duidelijk, ondanks het feit dat zelf je sloopwerken uitvoeren best interessant kan zijn, hoeft dat in de praktijk zeker en vast niet altijd het geval te zijn, in tegendeel.

Is er een sloopmelding vereist voor je sloopwerken Amsterdam?

Een belangrijke vraag welke je, je altijd moet stellen op het ogenblik dat je sloopwerken Amsterdam wenst uit te (laten) voeren is of er daarvoor een sloopmelding dient te worden gedaan of niet. Dat is niet altijd het geval, maar moet wel goed worden bekeken. Een dergelijke sloopmelding is dan ook steeds vereist op het ogenblik dat:

 

  1. Er sprake is van asbesthoudende materialen die moeten worden verwijderd;
  2. Er in totaal voor minimaal 10 kubieke meter aan sloopafval moet worden verwijderd;

 

Op het ogenblik dat je sloopwerken Amsterdam gaat doen welke in lijn liggen met één of misschien zelfs allebei van de hierboven omschreven situaties is het steeds belangrijk om een sloopmelding aan te vragen. Gebeurt dat niet? Dan kan je niet alleen worden geconfronteerd met een vrij stevige boete, daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat je niet de mogelijkheid zal hebben om het asbesthoudend materiaal op één van de stortplaatsen van de gemeente af te leveren. Je sloopmelding tijdig doen is dus altijd een absolute must!

En wat met de omgevingsvergunning?

De sloopmelding die je mogelijks voor je sloopwerken Amsterdam moet doen is uiteraard niet het enige waar je rekening mee dient te houden. Naast de sloopmelding is het namelijk ook mogelijk dat je een omgevingsvergunning zal moeten aanvragen. Een dergelijke vergunning dient onder meer te worden aangevraagd op het ogenblik dat je:

 

  1. Sloopwerken gaat uitvoeren aan of bij een monument;
  2. Je gaat slopen bij een beschermd stads- of dorpsgezicht;
  3. Er in het bestemmingsplan werd opgenomen dat slopen zonder vergunning niet mag;

 

Hou er rekening mee dat het uitvoeren van een sloopmelding dan wel gratis mag zijn, dat geldt niet voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Hoeveel de tarieven daarvoor precies bedragen valt helaas niet concreet aan te geven. Dit omdat elke stad of gemeente eigenlijk haar eigen prijzen hanteert voor wat de omgevingsvergunning betreft.

Besparen op sloopwerken Amsterdam? Dat betekent vergelijken!

Het laten uitvoeren van sloopwerken Amsterdam zorgt er altijd voor dat je er rekening mee moet houden dat er hier toch een bepaalde hoeveelheid aan niet onaanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. Afhankelijk van de exacte omvang van de opdracht is het zelfs zo dat het laten uitvoeren van sloopwerken Amsterdam het aanvragen van een lening vereist. Gelukkig bestaan er ook verschillende manieren om de kosten voor je sloopwerken te kunnen drukken. Eén van de meest interessante manieren om dit te doen? Zeer eenvoudig, er voor kiezen om offertes op te vragen bij meerdere bedrijven in Amsterdam vooraleer de opdracht daadwerkelijk toe te kennen! Zo zal je in de praktijk altijd een erg mooie besparing kunnen realiseren op het kostenplaatje met betrekking tot jouw sloopwerken Amsterdam.