Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen er voor kiezen om één of meerdere deuren in hun huis te verwijderen. Dit wordt in het bijzonder gedaan om dat er op deze manier een meer open karakter aan het huis kan worden gegeven. Ben jij ook van plan om grotere ruimtes te creëren en moeten er daarvoor één of meerdere deuren in je huis worden verwijderd? Of zou je graag een compleet nieuwe voordeur willen voorzien in je huis? In al deze gevallen zal je graag precies willen weten waar je allemaal rekening mee dient te houden, niet in het minst met betrekking tot de kostprijs die er aan je aangerekend kan worden. Je vindt alle antwoorden op jouw vragen in ieder geval terug op deze pagina!

Hoeveel kost deuren slopen?

Het (laten) slopen van een deur lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd te zijn, maar dat is het in de praktijk absoluut niet. Wel is het zo dat het in de praktijk vaak erg lastig is om aan te geven hoeveel het slopen van een deur nu precies kost. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat elke situatie op dit vlak uniek is. Zaken die altijd een bepaalde invloed uitoefenen op de kosten met betrekking tot het slopen van de deuren in je huis zijn:

 

 • De grootte van de deur die moet worden gesloopt;
 • Het materiaal waaruit de deur is vervaardigd;
 • Of ook het hang- en sluitwerk van de deur moet worden verwijderd of niet;
 • Of het kader van de deur eveneens dient te worden verwijderd;

 

In principe is het niet zo’n groot probleem om het slopen van de deuren in je huis zelf te doen. Het uit de scharnieren nemen van een deur brengt in principe vrij weinig problemen met zich mee en ook het verwijderen van het kader waarin de deur wordt geplaatst heeft weinig voeten in de aarde.

 

Ben je er toch niet zo gerust op en wil je daarom graag de deuren in je woning laten slopen door een echte expert? In dat geval zal je afhankelijk van de situatie kunnen rekenen op een kostprijs voor het slopen van je deuren welke is gelegen tussen de 50 & 125 euro per deur.

Waarom deuren slopen?

Het laten slopen van één of meerdere deuren in je huis mag op het eerste zicht een beetje een vreemde keuze lijken, maar dat is het in de praktijk absoluut niet, in tegendeel. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er de laatste jaren steeds meer mensen voor kiezen om hun deuren te slopen. Echter, wanneer zou ook jij nu precies deze keuze moeten maken? Wij hebben alvast enkele situaties voor jou op een rijtje gezet.

 

 1. Deuren slopen is een goed idee wanneer je de stijl van je interieur wil veranderen;
 2. Deuren slopen kan voor een meer open karakter in je huis zorgen;
 3. Toegangsdeuren slopen en vervangen kan uit veiligheidsoverwegingen gebeuren;

 

Op het ogenblik dat je één of meerdere deuren in je huis laat slopen moet je er wel rekening mee houden dat je niet alleen de kosten voor het daadwerkelijk slopen van de deuren zal moeten betalen. In het bijzonder wanneer je één van de toegangsdeuren tot je woning laat slopen kan het de moeite waard zijn om rekening te houden met de andere kosten. Denk op dit vlak aan de volgende zaken:

 

 • De kosten voor het kopen van de nieuwe deur;
 • De kosten die worden aangerekend voor de plaatsing van de nieuwe deur;

 

Omwille van de bovenstaande, verschillende kosten wordt het altijd aangeraden om vooraleer deuren te laten slopen steeds goed te controleren hoeveel het totale kostenplaatje zal bedragen. Alleen zo kan je vervelende, financiële verrassingen voorkomen.

Hoe besparen op deuren slopen?

Ben je toch een beetje geschrokken van de kosten die verbonden zijn aan het laten slopen van je deuren en ben je bijgevolg op zoek naar mogelijkheden om deze kosten toch enigszins te beperken? Wil je er echter zeker van zijn dat deze bespaarmogelijkheden geen directe invloed zullen hebben op de kwaliteit van het sloopwerk? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

 

 • Laat alle deuren in één keer slopen

Zijn er verschillende deuren in je huis die gesloopt moeten worden? In dat geval is het altijd een aanrader om ze allemaal samen te laten verwijderen. Op deze manier kan je altijd rekenen op een aantrekkelijke kwantumkorting die mogelijks tot wel 10 procent per deur kan bedragen. Een bijkomend voordeel is bovendien dat je op deze manier natuurlijk ook bent verzekerd van zo weinig mogelijk overlast. Alle sloopwerken worden namelijk in één keer uitgevoerd.

 

 • Probeer het slopen van bepaalde deuren zelf te doen

Het slopen van deuren dient lang niet altijd te worden uitbesteed, in tegendeel. In bepaalde gevallen is het perfect mogelijk om de deuren zelf te verwijderen. Wanneer je een beetje een handige doe-het-zelver bent kan je op deze manier toch wel een aardig bedrag uitsparen.