Wanneer het aankomt op het slopen van een woning wordt er in het bijzonder gedacht aan de muren en de plafonds. Eveneens een niet onbelangrijk onderdeel van een huis welke gesloopt kan worden wanneer je deze wenst te vervangen zijn de vloeren die er in zijn terug te vinden. Het slopen van vloeren lijkt op het eerste zicht dan misschien wel een koud kunstje, in de praktijk wil dit wel eens behoorlijk tegenvallen. Het slopen van een vloer is namelijk op fysiek vlak bijzonder zwaar. Wil jij er zeker van zijn dat jouw vloer op een optimale wijze kan worden gesloopt en ben je daarom van plan om hiervoor een beroep te doen op een ervaren en gespecialiseerd sloopbedrijf? Hou dan zeker en vast rekening met de aangegeven informatie evenals de richtprijzen op deze pagina.

Hoeveel bedragen de vloeren slopen prijzen?

Op het ogenblik dat je het slopen van je vloeren gaat uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman is het niet meer dan normaal dat je graag even stil zal willen blijven staan bij de gemiddelde kosten die hiervoor in rekening kunnen worden gebracht. Wat dit betreft is het vooral belangrijk om goed te kijken naar het soort vloer waarvan sprake is. Het betreft het bijvoorbeeld een betonvloer of is er sprake van tegels of werd er gebruik gemaakt van een ander type materiaal? Dit zal de basis vormen voor de kosten die zijn verbonden aan het slopen van de vloer die zich in jouw woning bevindt.

 

Een tweede punt waar je op vlak van de vloeren slopen prijzen rekening mee zal willen houden heeft betrekking tot de totale oppervlakte aan vloeren welke moeten worden gesloopt of uitgebroken. Hoe groter de oppervlakte in totaliteit is, des te hoger het uiteindelijke prijskaartje natuurlijk zal komen te liggen, maar des te beperkter de prijs per vierkante meter zal uitvallen. In principe ben je dus altijd voordeliger uit wanneer je alle, of toch in ieder geval zoveel mogelijk van de vloeren in je huis in één keer zal laten uitbreken.

 

Bovenstaande informatie is natuurlijk allemaal erg interessant om te weten, maar hoeveel bedragen de gemiddelde kosten nu precies voor het uitbreken van een bestaande vloer? Dit wordt meteen duidelijk gemaakt door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Slopen van vloeren (per vierkante meter) Gemiddeld tussen de 10 & 20 euro

 

In een poging om te besparen op de kosten die zijn verbonden aan het slopen van vloeren kiezen veel mensen er voor om te proberen hun vloer zelf uit te breken. Dat is inderdaad een optie, alleen moet je wel rekening houden met een aantal nadelen, namelijk:

 

  1. Je zal over moeten gaan tot het kopen van bepaalde materialen. Voor het slopen van een vloer heb je onder meer een drilboor nodig. Heb je deze nog niet in je tuinhuisje of je garage liggen? In dat geval zal je voor dit noodzakelijke hulpmiddel alleen al rekening moeten houden met een behoorlijke aankoopprijs.

 

  1. Een tweede nadeel is niet zozeer financieel, maar wel fysiek getint. Op het eerste zicht lijkt het dan wel alsof het slopen van een vloer eenvoudig is, maar in de praktijk pakt dat veelal helemaal anders uit. Dit heeft alles te maken met het feit dat het slopen van een vloer vooral op fysiek vlak een stevige uitdaging vormt. Wees er dus altijd zeker van dat je er ook op dit vlak tegenop gewassen bent.

Hoe besparen op je vloeren slopen?

De hierboven terug te vinden informatie maakt reeds duidelijk dat het slopen van vloeren niet alleen een erg belastend karwei kan zijn, daarnaast kan het slopen in de praktijk ook nog eens gepaard gaan met een behoorlijk stevig prijskaartje. Heb jij voor het slopen van jouw vloeren niet echt veel budget voor handen en ben je dan ook vooral op zoek naar mogelijkheden om te besparen op het uiteindelijke factuurbedrag? Dan wel zonder dat je zelf de drilboor ter hand moet nemen? Dat kan! Hou dan zeker rekening met de onderstaande bespaartips!

 

  • Contacteer een sloopbedrijf uit de buurt

In eerste instantie is het altijd een goed idee om het sloopbedrijf voor het slopen van je vloer(en) niet te ver te zoeken. Er wordt door een dergelijke vakman in de praktijk namelijk altijd een bepaalde voorrijkost in rekening gebracht. Deze voorrijkost is gelegen tussen de 0,25 & 0,50 euro en kan afhankelijk van het aantal kilometers behoorlijk oplopen. Wil je deze kosten tot een minimum kunnen beperken? In dat geval kies je dus altijd voor een professional die in jouw eigen buurt is gevestigd!

 

  • Kan je aanspraak maken op een kwantumkorting of niet?

Een tweede bespaartip die je altijd in je achterhoofd dient te houden heeft betrekking tot het mogelijks kunnen claimen van een kwantumkorting. Heb je recent opgevangen dat er nog mensen in je buurt wonen die van plan zijn om een vloer of misschien wel een ander onderdeel van hun huis te slopen? In dat geval is het steeds een goed idee om de handen in elkaar te slaan en de beide opdrachten in één keer toe te kennen aan hetzelfde sloopbedrijf. Zo kunnen jullie als het goed is beiden genieten van een interessante kwantumkorting op de eindfactuur!